Kalp Konuları
Yükleniyor...

3 Haziran 2014 Salı

Kalp Ağrısı Nedenleri

Kategori : Bıçak Gibi , Göğüs Ağrısı , Kalp , Kalp Ağrısı , Peptik Ülser , Reflü , Safra Kesesi , Sıkışma , Yanma , Yemek Borusu , Yemek Borusu Çatlakları

Kalp Ağrısı Neden Olur ?



Kalp ağrısı belirtileri arasında göğüs ve kalp bölgesinde yaşanan ağrılar durduk yere olmuyor. Ancak kalp, bu sağlık sorunları dışında kalan bir takım rahatsızlıklar nedeniyle de ağrıdağı oluyor. Kalbiniz sık ağrıyorsa altında yatan nedeni öğrenmek için mutlaka muayene olmanız gerekiyor. Doktorunuz doğru teşhis için ağrıların şiddetini, ne sıklıkla tekrarladığını, nasıl bir ağrı hissettiğinizi (donuk, bıçak gibi, aralıklarla, sürekli) v.b. sorabilir, fiziksel muayene dışında bazı testlerde isteyecektir.

Yemek borusu kasılmaları, yemek borusunun aşırı hassas olması, yemek borusu çatlakları, asit reflü, peptik ülserler ve safra kesesi rahatsızlıkları göğsünüzde yanma veya sıkışma hissi yaratabilir. Kalp ya da göğüs ağrısı kaburga incinmesi, göğüs bölgesi kaslarının aşırı kullanımı ya da yırtılması netice sonunda görülür. Görüldüğü gibi kalp ağrısı ve göğüs ağrısının pek çok farklı nedeni olabiliyor. Bu ağrılar sık sık tekrarlıyorsa, günlük hayatınızı etkileyecek kadar şiddetliyse en güvenli yol doktor muayenesine gitmenizi öneriyoruz.