Kalp Konuları
Yükleniyor...

4 Haziran 2014 Çarşamba

Aort Kapak Darlığı

Kategori : Aort , Aort Kapak Daralması , Daralma , Kalp Ağrısı , Kalp Yetmezliği , Kapak , Nedenler

Aort Kapak Darlığı Nedenleri



Aort kapak darlığı 3 ana semptomdan oluşuyor.

1-Kalp ağrısı,
2-Senkop veya presenkop
3-Kalp yetmezliği

Kalp rahatsızlığı olarak, yetişkinlerde aort darlığının (AD) en sık rastlanan nedeni yaşlılıkla aort kapak yaprakçıkların da hareketsizlik yapan dejeneratif kalsifikasyon nedeni gösterilir. Aorta da kalsifikasyon yaşlılıkla birlikte ileri derecede artmaktadır. 85 yaşındaki insanların yaklaşık yarısında aort kalsifikasyonlarına rastlanmaktadır , ancak bu yaşta %5 kadar klinik olarak önemli aort darlığı bulunmaktadır. Aort darlığı yaşlılığa bağlı dejeneratif darlık dışında birçok nedene bağlı olarakta karsımıza çıkmaktadır. En çok gösterilen nedenler: Aortun konjenital darlığı, romatizmal ateş ve dejeneratif nedenle ortaya çıkan aort darlığıdır, çok, çok nadiren başka nedenlere bağlı olarak da aorta da darlık olabilmektedir.

5 yorum

Merhaba
Blog'lar benim için merakla takip ettiğim en seçkin sosyal paylaşım ağı, en azından ben öyle düşünüyorum. Blogunuzu göğüs büyütme ve
vajina daraltma operasyonları hakkında bilgi ararken keşfettim diyebilirim. Bilgi paylaşımları açısından faydalı paylaşımlarınız var keyifle okuyorum, mutlu bloglamalar.

Sağlık konularında paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Ülkemizde yapılan göğüs büyütme ya'da diğer adı ile meme büyütme ve diğer estetik müdehaleler hakkında uzman doktordan bilgi almak isterseniz blogumu ziyaret edebilirsiniz. @catlover seker, Estetik operasyon öncesi psikiyatr danışmanlardan mutlaka öneri almanızı tavsiye ederim.Blog sahibine'de bu fırsatı verdiği için ayrıca teşekkürler.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Türkiyenin hangi şehrinde yaşıyorsanız tahlil sonuçlarınızı online olarak sitemizden sorgulatabilirsiniz
https://www.tahlilsonuclari.info/
ankara tahlil sonuçları