Kalp Konuları
Yükleniyor...

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Kalp Çarpıntısı

Kategori : Kalp , Kalp Çarpıntısı , Kalp Hastalığı , Kalp Hastalıkları , Ritim Bozukluğu , Ritim Yitimi , Sinüs Taşikardisi , Tiroit Bezi

Kalp Çarpıntısı Nedir



Kalp çarpıntısı, kalbin hızlı güçlü ya da düzensiz çalışması sonucunda verilen addır.

Kalp çarpıntısı çoğunlukla sinirsel sorun olarak görülür; kişinin ya kalp hastalığı korkusuyla ya da duygusal bozukluklar yüzünden, kendi kalp etkinliğiyle aşırı ilgilenmesi sonucu ortaya çıkması mümkün hastalıktır.

Kalp çarpıntısı, kalbin ve tiroit bezi gibi başka organların bazı organik hastalıkların belirtisi de olabiliyor. Sinüs taşikardisi, kalbin dakikada 100'den çok atmasıyla nitelendirilen bir bozukluk nedenidir. Genellikle aşamalı olarak ortaya çıkmaktadır. Erken karıncık kasılması, kalbin sektiği biçiminde asılsız bir vuruş duygusu uyandırarak; bunun nedeni kalp karıncıkları, önceki kasılmanın ardından vaktinden önce kasıldıkların da, ikinci bir kasılmadan önce, uzun bir ödünleyici duraklama olması gösterilmektedir.. Paroksismal kulakçık fibrilasyonuysa, kalp kulakçıklarında geçici ritim yitimi nedeniyle ortaya çıkan hızlı, düzensiz çarpıntıya denir.